Haluatko osallistua alkoholiriippuvuuden hoitotutkimukseen?

Oulu Mentalcare Oy etsii tutkimushenkilöitä alkoholiriippuvuuden lääkehoitotutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään olisiko lääkehoidosta lisäapua alkoholiriippuvuuden hoidossa.

Tutkimuslääke on turvallinen, jo markkinoilla oleva lääke. Lääkettä otetaan säännöllisesti kahdesti päivässä ja tutkimus kestää 28 viikkoa. Tutkimukseen otetaan mukaan henkilöitä, joilla on alkoholiriippuvuus ja tämänhetkinen alkoholinkulutus on runsasta (miehet lähes päivittäin vähintään 3 annosta ja naiset vähintään 2 annosta päivässä, edeltävällä 4 viikon ajalla). Lisäksi tutkittavalla tulee olla hermovälittäjäaine serotoniinin aineenvaihduntaan liittyvä tietty geenimuoto, joka tutkitaan kaikilta tutkimukseen haluavilta ennen tutkimuksen aloittamista.  Tutkimuksessa puolet tutkittavista saavat tutkimusvalmistetta ja puolet kuuluvat kontrolliryhmään, jossa käytetään lumevalmistetta, joka ei sisällä lääkeainetta.

Saatat soveltua tähän tutkimukseen, jos:

  • olet yli 18-vuotias
  • sinulla on alkoholiriippuvuus
  • sinun alkoholinkäyttösi on lähes päivittäistä ja runsasta
  • haluat vähentää juomiskertojen määrää ja/tai annosten määrää
  • et käytä huumeita, etkä vahvoja kipulääkkeitä, eikä sinulla ole maksatulehdusta tai maksan tai munuaisten vajaatoimintaa, etkä sairasta vakavaa masennusta
  • et ole raskaana.

Tutkimukseen sisältyy laboratoriokäyntejä sekä useita käyntejä tutkimuskeskuksessa noin puolen vuoden kuluessa. Tutkimuskeskus sijaitsee katuosoitteessa Isokatu 8 B 8, 90100 Oulu. Tutkimuslääkkeet ovat maksuttomia. Kohtuulliset matkakulut ja ansionmenetykset korvataan. Mikäli olet kiinnostunut tutkimuksesta, voit testata mahdollisen soveltuvuutesi AUDIT-testin avulla: www.alkoholiriippuvuus.fi. Laskurin vastaus sisältää tutkimukseen osallistumiseen vaadittavat yhteystiedot, jos olet laskurin mukaan sovelias tutkimukseen.

Tutkimuksesta vastaava lääkäri on Oulussa psykiatrian el. Markku Timonen, (markku.timonen@mentalcare.fi). Yhteydenotot sähköpostin kautta tutkimukset@mentalcare.fi.